Gestació subrogada, ús o abús?

Spread the love

Gestació subrogada, ús o abús.

Gestació subrogada, ús o abús. Avui us parlem primer jo com a dona i mare, com a Dona Gestant! EM BA RA SSA DA! No ésser gestant, com he llegit aquests últims dies. Aclareixo no ho estic ara, parlo de fa 13 anys i encara se’m fa un nus a la gola quan recordo el que ara explicaré.

Dona Gestant! Ús queda clar? No deshumanitzeu a les dones en un embaràs! Les dones ens quedem embarassades. I hi estem 9 mesos! I no és fàcil, meravellós en molts moments si, però fàcil no!

( Per això, igual que defenso que no hauria d’haver-hi Gestació Subrogada, defenso també que si una dona no vol o no pot passar per un embaràs, i per l’experiència de ser mare té tot el dret a avortar. Però aquest és un altre tema)

I després d’aquests 9 mesos hem de parir, ho heu entès PA RIR! Com la mare que us va, parir, però de debò, no com a frase feta.

Per què he llegit cada cosa que sí que donen moltes ganes de dir-vos, la mare que us va parir! Penseu-hi bé. Gestació subrogada, ús o abús?

Dit això. Aquest post sorgeix de les moltes barbaritats que he arribat a llegir aquests dies.

Primer us posaré la contesta que vaig posar a una pregunta de tuiter, i seguiré a partir d’aquí.

Doncs com deia en aquest fil, un embaràs és moltes coses, moltíssimes, però el que ja ús dic ara que no és, es fer de forn o d’envàs d’un pollastre de Nadal.

És que aquella vida creix dins teu, sabeu?

El teu cos i l’embrió que portes a dins va desenvolupant-se com a vida, dia a dia, mes a mes, i puntualitzo sigui o no amb un òvul teu o no, aquell embrió una vegada implantat dins teu comença a vincular-se amb la mare què el porta a dins.

Qualsevol cosa que li passa a la mare, estrès, angoixes, nervis tot, tot, l’afecta. Però us penseu que diuen de parlar-li, de posar-li música, no estressar-se perquè el fetus no s’estressi i un llarg etc. Evidentment a la mare tots els canvis tant fisiològics com psicològics també l’afecten.

Per què hi ha canvis i moltíssims, per una banda i per donar ajuda a un senyor tuiter que no entenia per què tan enrenou si total només estava gestant i prou hi ha un llibre de tota la vida, que té més anys que el anar a peu i és diu :

Que és pot esperar quan s’està esperant

Aquí et deixo un enllaç amb trossos del llibre, perquè si més no, et puguis fe una idea del que és.

Evidentment també et recomano que parlis i interactuïs de tant en tant amb alguna dona, no sé, mare, germana, amiga, companya de feina. Que li preguntis com se sent o s’ha sentit en un embaràs, part i postpart.

Em penso que t’anirà prou bé fer- ho. Entendràs moltes cosetes i et passarà aquesta ignorància superba que traspues en els teus comentaris. A més, a part d’aprendre cosetes així la proxima vegada que opinis sobre alguna cosa d’aquest estil, no semblarà que siguis un misogin.

Ja veuràs que bé que t’anirà noi!

Seguim

Canvis en l’àmbit hormonal, emocional, adaptació de la dieta, nàusees matinals que en el meu cas com els ha passat a moltes altres dones es van allargar fins al dia del part i eren constants tot el dia.

Retenció de líquids, acabes el dia amb els peus que sembles un elefant.

I ja no parlem d’un embaràs complicat, el meu no va ser fàcil, vaig acabar amb anèmia i diabetis gestacional, cap de les dues controlades jo feta merda i quan arribo a l’hospital es van fotre les mans al cap.

El primer dia que la vaig notar…

Però tot i el malament que em trobava, allà, dins meu, hi havia la meva petita, el primer dia que la vaig notar, encara el recordo ara, 13 anys més tard. Estava rentant plats i de cop i volta, una papallona va volar dins meu des de la part superior esquerra de la meva panxa fins a la part inferior dreta. De pressa com si anés d’una flor a una altra. Bufff, em va emocionar tant aquella sensació, era ella! Ho sabia vaig deixar els plats i em vaig posar les mans a la panxa, mirant-me i buffff, se’m posa, encara la pell de, gallina de, recordar-ho.

I aquell dia va ser l’inici de tot un munt de sensacions.

Gestació subrogada. Ús o abús?

Gestació subrogada, ús o abús?

Tot això per més lleis, contractes i mercantilització que hi hagi, no ho atura res, passa igualment.

El comodí de les lleis

No podem anar defensant una gestació subrogada a base d’arguments com que a aquest o altre país és legal o hi ha lleis que ho emparen. Perquè tots sabem que no sempre les lleis són encertades i en moltes ocasions s’ha hagut de lluitar per canviar-les. Llavors ens preguntem per llei? No perdona, gestació Subrogada. Ús o abús? No és un argument la llei.

Per què la maternitat i l’embaràs no tracta de lleis, tracta de vincles, emocions, de donar i rebre seguretat, i si, això comença ja en l’embaràs i segueix amb el part i el postpart .

Us deixem aquest article aquí perquè ens ha semblat que explica el que diem d’una manera molt entenedora.

Per què és tan important l’establiment d’un vincle d’aferrament segur?

Avenços en neurobiologia

Cada vegada se sap amb més certesa la importància de fer el pell amb pell, tenint el nadó les primeres hores sobre la mare, sentint el cor, l’escalfor tant per un com per l’altre, és primordial. No és cap idea New Age, són les últimes investigacions en Neurobiologia, podeu llegir l’article i veureu la seva importància.

Tots dos acaben de passar un moment de les seves vides que quedaran marcats, i preteneu dir-me que la mare pareix i ja està i la criatura se l’endúen, l’entreguen als pares que l’han comprat i aquí pau i després glòria?

No senyors no, quan això passa per desgràcies de la vida, ja és prou dur per la mare en aquell moment, que no pot fer-se càrrec del seu fill, i pel nadó que haurà de viure la resta de la seva vida arrossegant segurament inseguretats i contradiccions que no sabrà ben bé d’on li surten.

En aquest cas tant si pel que sigui la mare no pot fer-se’n càrrec , com en el meu cas perquè una sèrie de protocols arcaics i males praxi des de l’embaràs et porten a la situació que nosaltres dues vam viure.

Coses que duren al llarg de la vida.

Nosaltres encara ara arrosseguem aquella separació forçada, aquell part que no va ser possible després de 16 hores d’intentar-ho i que fins que no va haver-hi febre per part meva i ritme cardíac perillós del nadó, no li sortia de la barretina a la llevadora de fer-me cesària. Tot i que la Ginecòloga va entrar en diverses ocasions i li ho va proposar, es veu que el protocol no li donava potestat per passar per sobre de la llevadora. Mentrestant el tracte de la llevadora va ser d’infantilització i menyspreu cap a mí tota l’estona ( Aquí també podríem parlar de violència obstètrica, però també és un altre tema, que ara no toca)

Però ara em dieu que a sobre ho provoquem? Home, hi ha coses a la vida que no es poden evitar i toca caminar amb la motxilla que et queda de la vivència, amb millor o pitjor ànim, segons la temporada. Però provocar- ho per què uns adults consideren que estan en el seu dret de ser pares a costa de separar una mare i un nadó. No, això no hauria de poder permetre’s. Gestació subrogada, ús o abús

Arrodonim-ho

També recordo, per acabar d’arrodonir-ho que a més a més, a mi em van donar l’alta un migdia i a la meva filla l’endemà al matí a primera hora. Jo vaig haver de marxar de l’Hospital sola.

Si no havia estat prou dur notar com treien la meva filla de dins meu durant la cesària, que m’ensenyessin la cara a cuitacorrents i se l’emportessin perquè ella havia d’anar a la incubadora per un protocol estúpid. I jo havia de ser sedada i poder acabar de cosir-me

Ara havia de deixar la meva petita allà, després d’haver-la pogut veure a estones durant els 5 dies si no recordo malament, que vaig haver de quedar ingressada. Com deia, el buit que vaig sentir l’amargor de separar- me encara més d’ella i no poder agafar-la per fi. Tranquil.lament entre els meus braços. D’arribar a casa i no tenir-la. Aquelles hores van ser buides, llargues, sense sentit i interminables.

No em puc fer a la idea doncs, que una dona si no és per molta necessitat o no sap ben bé on es fot. Pugui aguantar tant de dolor. Per això, no puc estar d’acord amb la GS, per això crec que la Gestació subrogada és ús i abús, per unes elits.

Ser mare també és adoptar

Jo durant molts anys, vaig pensar que no podria passar per un embaràs i sempre havia pensat en l’adopció, hi ha tanta mainada que malauradament necessita una llar que no concebeixo tenir tanta necessitat de ser pares i no plantejar-se una adopció.

Ara em dirà molta gent que el sistema d’adopció no funciona, que el d’acollida tampoc, a veure que no és fàcil, no. Ràpid tampoc. Però que hi ha molta gent que avui en dia adopta i acull, també.

I ja em perdonareu, però justificar una aberració com és la gestació subrogada, amb l’argument aquest, és dir que com que no funciona tirararé pel dret i justifico que faré ús del tràfic de persones.

No senyors no, ni les dones som una olla de cocció lenta quan estem embarassades, ni els nadons una joguina que es pot comprar. Gestació subrogada, ús o abús?

Últims apunts. Gestació subrogada, ús o abús?

El post d’avui, és molt emocional, molt de la vivència pròpia. Molts direu que no tots els parts són així, per sort! Us direm nosaltres. Només faltaria que tots fossin així.

Però el que sí que penso és que si jo, que al final sabia que un moment o altre arribaria a acabar-se el malson i tindria la pau que necessitàvem la meva filla i jo. Ho vaig patir així, si la meva filla encara avui, pateix seqüeles emocionals, com desenvoluparan les seves vides aquestes mares i aquests nadons?

No senyors no, ser pare no és un dret, és una opció.

Que no trafiquin amb la teva vulnerabilitat perquè tens una necessitat, si és un dret.

Que els infants han d’estar protegits des de l’inici de les seves vides, si és un dret.

Gestació subrogada, ús o abús? Reflexionem-hi.

I que voleu que us digui, si ens trobem plantejant-nos això, és, una vegada més, per què estem en una societat masclista que veu a la dona com un objecte del que treure un profit.


Com sempre us deixem aquí Qui Som pels que ens llegiu per primera vegada.

Gestació subrogada. Ús o abús?
Gestació subrogada. Ús o abús?

Be the first to reply

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.