Pandèmia vacunes i hostilitats.

Spread the love

Pandèmia vacunes i hostilitats.

Pandèmia vacunes i hostilitats. A veure, abans de començar anem a pams.

Aquí els dos membres que formem el blog estem vacunats, per més informació els dos amb Pfizer. I no, no cal que comenceu a calcular quants anys tenim perquè a un li van trucar del CAP del poble perquè en aquell mateix moment estaven vacunant amb Pfizer i estaven fallant persones amb cita, i per què no es perdés ni una dosi, trucaven als pacients de franges anteriors fins a trobar qui pogués anar- hi aquell mateix dia. I l’altre va rebre el missatge al mòbil i va buscar el lloc de vacunació massiu més proper per vacunar- se i posaven Pfizer.

Així que tot i que els que ens llegiu ja sabeu quines edats tenim, no cal que especuleu perquè us podríeu equivocar.

I precisament comencem amb aquesta introducció perquè hem pensat que era la millor manera, per introduir l’especulació i els judicis generalistes que s’estan fent últimament amb el tema de les vacunes. De si et vacunes o no. I de si no ho fas o et planteges coses tot i haver- ho fet ets un negacionista, terraplanista o el mateix Llucifer.

I com que ja sabeu que nosaltres, llegim, li donem voltes a la matèria grisa constantment, i ens posa molt nerviosos el fet que no es pugui opinar i raonar i donar voltes als temes…

Doncs com no podia ser d’una altra manera…

#AlBlogVas

Així mateix, pandèmia vacunes i hostilitats #AlBlogVas.

Bé doncs, com dèiem nosaltres ens vam vacunar, recordem moltes converses sobre el tema. Sabíem del cert que tot era molt precipitat. La investigació, els tempos de proves per la seva eficàcia, per saber dels efectes secundaris posteriors. Tot era de lògica, ens havia agafat a tots amb el pas canviat, ningú esperava una pandèmia global i no hi havia hagut més remei que córrer.

Qui no sigui capaç de veure-ho és que tampoc vols ser conscient de la realitat. Així que nosaltres, n’anàvem parlant per què no ho veiem clar. Seguíem les mesures imposades i érem conscients de la pressió sanitària. Però també que qualsevol medicament nou necessita un temps per saber-ne ben bé tant de l’eficàcia com dels efectes secundaris.

I cadascú una vegada sap això ha de ser lliure per valorar si com diu la dita: “És pitjor el remei que la malaltia”.

Tenint en compte que encara és d’hora per saber del cert per on petarà tot això, nosaltres decidim vacunar-nos i prendre el risc que pugui portar a la llarga. Si no en porta millor que millor, és clar. Ara, dit això, que quedi clar que els riscos que assumim no donen impunitat a les farmacèutiques, si hi ha coses que saben i no han comunicat, això seran figues d’un altre paner. Si hi ha codis que s’han saltat per què realment només els ha importat el signe del dòlar als ulls com si fossin el “Tio Gilito” Això seran figues d’un altre paner.

Recordem que hi ha un codi de Nuremberg que en teoria no poden saltar-se, una posterior declaració de Hèlsinki que tot i que encara no és vinculant, la comunitat mèdica hi treballa.

Però això només ens ho dirà el temps.

Arribats aquí…

Arribats aquí i havent-nos vacunat, ara ve el perquè d’aquest post. De cop i volta resulta que la ciutadania comença a enfrontar-se els uns contra els altres.

Uns suposo que per impotència, treballen al món sanitari, sota pressió des de fa massa temps veient com n’hi ha que se’n surten però molts d’altres no.

Uns altres per que se’ls han mort familiars que no han pogut ni acompanyar en la seva malaltia, ni dir-los un últim adéu.

Uns altres per que estem sotmesos a la por constant amb tots els imputs que rebem dia a dia.

La qüestió és, però que estem perdent els papers, hem arribat a llegir que els que no es vacunin no siguin atesos si emmalalteixen, que no se’ls deixi entrar a llocs tancats. Que no puguin pràcticament sortir de casa, i diem pràcticament per què en tota aquesta confusió de contradiccions, que vivim des de fa més d’un any enlloc he sentit que no puguin anar a treballar veus?

Tot i que no descartem per la crispació d’alguna gent que també s’hagi dit, o sigui, tancats a casa sense poder treballar que vol dir sense ingressos, sense poder anar a comprar productes de primera necessitat, total tampoc els podrien pagar oi? I si emmalalteixen sense atenció sanitària.

Però vosaltres veieu de què som capaços amb aquest clima de confusió i crispació en el que estem immersos?

Que fem? Noves comunitats de leprosos? Els agafem a tots i els enviem a llocs aïllats com es feia amb la lepra?

De debò que hi ha coses que ens són totalment incomprensibles, de debò.

Atenció pregunta!

Tota aquesta gent que sí que s’ha vacunat amb una vacuna que no immunitza, sinó que ajuda que tu puguis reaccionar al virus d’una manera més lleu. I ! que si l’agafes el puguis passar igualment. I ! que en teoria! el passes més lleu, però en teoria per què tot és molt recent i depèn també del teu sistema immunitari, que ningú s’està preocupant de fer pedagogia per reforçar-lo.

Tota aquesta gent que sí que és vacuna, són gent conscient?, o només ho fa per què després podrà fer el ximple a tort i a dret? Qui us diu a vosaltres que una persona que decideix no vacunar-se precisament per això, potser serà molt més curós que una de vacunada?

Qui us diu que aquesta persona vacunada és més respectuosa i mereix més atenció sanitària. No veieu què això és caure en el feixisme?

Que mentre estem a punt de brodar una lletra escarlata o tatuar un número al canell, a les persones que no volen vacunar-se, ens les estan fotent per totes bandes?

Tanta hostilitat ens desborda.

Sincerament, tanta hostilitat ens fa mal. Veure l’ésser humà amb aquesta ràbia uns contra els altres, quan estem parlant de gent que només vol exercir el dret a inocular-se lliurement un fàrmac, gent que no t’està dient que no és veritat el que passa. Simplement que prefereix viure sense que l’obliguin a portar una substància que ara com ara, ningú, ningú, ni el científic més prestigiós sap que passarà en un temps.

I mentrestant les cues de la fam cada dia son més llargues en pobles i ciutats.

La factura de la llum està pels núvols i en uns mesos la gent no podrem ni escalfar-nos a ple hivern.

Les petites empreses tanquen.

La compra al supermercat sent la mateixa, cada dia és més cara.

La sanitat si no es tracta de covid gairebé ni t’atenen.

van preparant lleis en contra de les llibertats de tots.

Cada vegada hi ha més agressions tant a dones com a col.lectiu LGTBIQ+.

I ens tornem a repetir que ens està passant? On és el respecte cap a l’altre? On queda el tractat de Nuremberg? Per què donem per fet que el que és vacuna serà més respectuós amb els seus actes que algú que no és vacuna?

No podem seguir així. El que si veiem per què és obvi és que els ciutadans ens hem convertit en una colla d’ovelles, però a més estem crispats. I som capaços de perdre els papers en qualsevol moment.

Que hi ha tal clima de crispació que veient- ho com a espectadors vacunats ens dóna la sensació que estan esperant que sigui el moment oportú per dir doncs si passaport Covid per tothom.

I qui no és vacuni al Gettho.

Apunt de cometre els mateixos errors del passat.

Que ja no som capaços de confiar en ningú que no triï la mateixa opció que la majoria. Doncs no sempre l’opció de la majoria és correcte. Perquè al llarg de la història ja ens ha passat, hem matat, penjat i cremat a altres éssers humans. Simplement perquè no combregaven amb el que era “el correcte” en aquell moment. Posteriorment les descobertes científiques, socials o evidents per com és desenvolupaven les coses, demostraven el gran error.

però tot i això ens condemnem a repetir i repetir els errors del passat, que es redueixen a la falta d’esperit crític i l’ ignorància.

Cosa que ja s’han encarregat bé de fer, la majoria de nosaltres no tenim ni idea realment que va passar, ni com, ni quan, ni perquè d’èpoques passades.

Pandèmia vacunes i hostilitats

Fa massa temps que aquesta situació ens recorda a 1984 de George Orwell.

Fer- nos ignorants també és fer- nos més crèduls. No diem que per ara se’ns hagi reescrit la història, però desconeixent- la la ignorància és igual de perillosa.

Qualsevol mitjà de comunicació pot venir amb demagògia, plamfetisme amb pàtines de ciència, i aconseguir que creiem el que ens diuen.

No podem quedar- nos només amb el que diu un, hem de contrastar, llegir el que ens convenç i el que no, mirar d’on prové aquell o aquells que ens estan dient el que sigui. Després segurament, tindrem més dubtes? Segurament, però llavors és quan podrem triar seguir indagant, i fer servir l’esperit crític per prendre decisions.

I també llavors, per què veurem que les coses no són blanques o negres, podrem ser capaços de respectar que amb la informació que tenim, nosaltres hem pres una decisió, i l’altre tota la contraria.

Mètode científic

La ciència s’ha equivocat moltes vegades, però és normal, forma part del mètode científic i de fet, del procés de la vida en general, per avançar, prova i error i tornar- hi amb el nou coneixement, no n’hi ha un altre. Però no per això hem de pensar que ara tenim la veritat absoluta, en tenim una de relativa que ens portarà a un lloc o a un altre.

Però sobretot que no ens porti a situacions de pandèmia vacunes i hostilitats.

Els humans àngels i dimonis.

Per altra banda, no perdem de vista perquè és la realitat, que el ésser humà pot ser el més empàtic i bondadós, el que més pugui lluitar per als seus congèneres perquè tenim casos d’altruisme innegables. Però desgraciadament també podem ser tot el contrari, l’ésser més abusiu, esclavitzador, torturador i fill de puta més gran que pugui existir en tot el planeta. També en tenim notícies cada dia.

Per tant no siguem ni negacionistes ni panolis. Perquè jo que vaig estudiar màrqueting fa gairebé 30 anys us diré que ja llavors ens deien: ” Especialitzeu-vos en màrqueting farmacèutic, és el futur”

I si, és així és tan senzill com aconseguir que els metges receptin el teu medicament. Sigui el millor o no, o tingui o no, més efectes secundaris.

No ho vaig fer. Ja llavors em va semblar terrible. No sóc capaç de vendre una cosa en la qual no crec. Suposo que per això sóc on sóc i no sota el sol de les Seychelles.

Ara si, amb més o menys. Amb el sol de la Catalunya Central i no el de les Seychelles, els dos que escrivim això, sabem del cert que cada nit dormim amb la consciència tranquil.la.

També amb ganes de qüestionar- ho tot, Investigar, opinar i ser lliures per fer, o actuar.

Per això també som capaços suposem, de respectar que tothom no pensi o actuï com nosaltres. Que no tenim la veritat absoluta i que les coses no són blanques o negres.

Ens hauria agradat no haver d’opinar sobre pandèmia vacunes i hostilitats.


Ara si, us deixem com sempre Qui som pels que ens llegiu per primera vegada.

Pandèmia vacunes i hostilitats.
Pandèmia vacunes i hostilitats.

6 thoughts on “Pandèmia vacunes i hostilitats.

  1. Segur que agradat a tots els que tenen aquest punt de vista com també altres escrits contraris son del seu gust
    tot plegat resumit es la vida que per exemple necessitem oxigen i es el causant de que el cos s’oxidi es a dir envellir i morir.

    1. T’agraïm que ens llegeixis, no acabem d’entendre que ens vols dir. Nosaltres el que pensem és que la llibertat individual s’ha de respectar, suposem que s’enten al post.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.